FreeThinking

Kenelle tämä on tarkoitettu

 

Kuten jutussa sanotaan, tämä ei tule koskaan olemaan tai voi olla kaikkine ideoineen kaikille ihmisille, mutta kenelle autoteollisuus tällaisia valmistaa ja mitä varten. Ajatus autoista, jotka säästävät ilmastoamme ja luontoa on kannatettavaa, mutta kuka voi käyttää autoa, jolla pääsee lähes 300 km/h (173 mph). Missä noilla nopeuksilla pystyy edes ajamaan, ja jos Suomessa joku joskus erehtyy edes kokeilemaan, ja sattuu läväyttämään mittaavan yksikön sensorit niin sekaisin, että viikko tolkulla mietitään, mikähän sen vauhti oli. Mitähän siitä kokeilusta peritään? Missään tapauksessa ei tule olemaan joka pojan tai tytön käyttö auto koskaan. Autotehtaan egon korostusta, ja osaamisen esille tuomista väärällä tavalla, sitäkö tämä on? Voiko urheiluauto olla mielekäs on hyvä kysymys?

http://www.bbc.com/autos/story/20160912-can-a-sporting-saloon-be-sensible

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Niitä autoja tehdään, koska asiakkaita riittää ja autotehtailijan lompakko paksuuntuu. Ei siinä muuta tarvita.

Sama on mopoautoissa. Niitä vaan isät ja äidit ostavat lapsilleen,vaikka tietävät niiden kevyiden nelipyörien olevan onnettomuustilanteissa aina se, josta uhrit löytyvät. Kuitenkin, jos halua olisi, niin samalla hinnalla voisi saada todellisen auton, joka on saanut täydet pisteet kolaritesteissä.

Sillä täysautolla on myös jälleenmyyntihinta, joka mopoautolla on romuttamoon kuljetus. On vaikeaa kelksiä ominaisuutta, mikä mopoautolla olisi parempi, kuin täysautolla.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Kysymyksen olisi pitänytkin olla, kuka näitä tarvitsee. Itse en ainakaan tarvitse, tosin ei olisi edes varaa, vaikka hakemalla hakisi sitä tarvetta. Toisaalta, tuossa BBC:n jutussa sanottiin, ettei näiden tekeminen edes ole kannattavaa, syystä että? Mitä luulet, miksei niiden tekeminen ole kannattavaa?

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Oma ego on tärkeä elementti ihmispolon sielussa. Sitä pitää hoitaa ja vaalia, hinnalla millä hyvänsä.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #3

Kallista mainostamista ja hyötysuhde on vain arvailtavissa. Mutta jos sitä rahaa on voihan sitä tuotekehittelyyn käyttää näinkin tehdä ja olla esillä markkinoilla. Edelleenkään ei vain sen tuotteen todellinen tarvittavuus tule esille missään.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen Vastaus kommenttiin #4

Syntyy mielessä kysymys. Miksi ihminen on tälle Tellukselle törkätty.

1. Selviytymään hengissä, kunnes on varmasti siittynyt riittävästi jonkun laskelman mukaan.

2. Jossakin joku on asettanut ihmiseen kilpailuhengen ja mammonantavoittelun, jotta ihminen jalostuisi voimakkaamman, nopeamman, tappavamman ja kunnioitettavimman uroon siemenen kautta.

3. Urospuolisella henkilöllä pitää olla tietoisuus siitä, että reviirin naaraat ovat tietoisia uroon kyvykkyydestä. Ellei se uroon työkalu aina olekkaan kylän suurin ja ja kaunein, pitää sitä tehoa ja viriiliyttä hakea muilla tavoin.
Tänään se tarkoittaa hevosvoimia, nopeutta ja näyttävyyttä.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #5

Vastauksesi sai ainakin hetkeksi sanattomaksi. Jokainen luontokappalehan tällä Telluksella pyrkii lisääntymään tehokkaasti. Osittain ihmisellä se lisääntyminen on kaikesta kilpailusta ja sen kilpailun kehittämisestä johtuneesta stressistä tai ajan käyttämisestä johonkin muuhun kuin lisääntymiseen jäänyt niille joilla ei ole muutakaan tekemistä kuin harrastaa suvun jatkamista. Eikä se silloin aivan välttämättä tarkoita, että se siemen on kaikkein kyvykkäin (mitä se sitten onkin), riittää että sillä on hedelmöittämiskyky.

Mutta, että pilin jatkeeksi tarvittaisiin noin kallis auto, noin lujaa kulkeva auto. Onhan autoja käytetty kautta aikojen jopa suvun jatkamisessa aivan konkreettisesti ja tietysti kyllähän sillä auton ominaisuuksilla on merkitystä, että kyytiin on pystynyt edes pyytämään halukkaita.

Kilpailemisella hankittuja menopelejähän löytyy monilta urheilijoilta ja onhan se heiltä suvun jatkaminen onnistunut nimiä mainitsematta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa