FreeThinking

Pakkopaidassa

Miksi jalkapalloa seurataan niin paljon? Miksi se on mielenkiintoisempaa kuin maailmalla tapahtuvat ja niistä uutisoitavat kauheudet? Se saa ajatukset muualle näistä kauheuksista. Itse en ole seurannut kuin satunnaisesti näitä muita uutisia ja eiköhän siellä heti ollut muutama kauhea ampumistapaus, jotka näyttävät leviävän Suomeen asti. Mutta se näistä kauheuksista ja pohdinta siitä miksi näin tapahtuu.

Kun seuraa jalkapalloa paljon, ei voi olla miettimättä, miksi jalkapallossa käytetään käsiä niin paljon ja aivan väärin. Huidotaan toisia päin naamaa, käytetään käsiä apuna, jotta pääsisi ylemmäksi kuin vastustaja, jotta palloa voisi puskea päällään. Yritetään anastaa toisten peliasuja tai ainakin se siltä näyttää, vaikka nämä käsiään väärinkäyttävät yrittävät vain estää toisen etenemistä sääntöjen vastaisesti repimällä toisen peliasua.

Mitä jos nämä pelaajat joutuisivatkin pelaamaan hihattomissa paidoissa, toisin sanoen pakkopaidassa. Kuinka paljon pelin luonne muuttuisi. Tekisivätkö se ne pelaajat entistä paremmaksi, jotka ovat jo entisestään jaloistaan taitavampia kuin toiset. Tulisiko peli hitaammaksi, vaikka eihän ainakaan nyt nähdyissä peleissäkään ole ollut niin hirvittävästi vauhtia paria peliä lukuun ottamatta. Ainakin se poistaisi kaikki nämä repimiset, ja monet muut käsillä tehtävät rikkeet, joita tuomarit eivät edes huomaa. Eikä siellä yksikään Jumalan käsi pääsisi vaikuttamaan pelin lopputulokseen. Ja monet käsivirheet rangaistusalueellakin jäisi monesta pelistä pois eikä tuomareiden tarvitse arvuutella olivatko ne tahattomia tai tahallisia.

 

Voisi sitä ehkä kokeilla joissakin peleissä, ja katsoa millaiseksi peli muuttuisi. Uskoisin, että siistimmäksi, eikä tarvitse miettiä sitä pitäisikö maalin kokoa muuttaa, uskoisin että maalien teko tulisi helpommaksi. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ehdotus on lievästi ilmaistuna radikaali. Mutta niin on Timo Uotilankin jälleen kerran esiinnostama ajatus futismaalin kasvattamisesta metritolkulla leveämmäksi.

Hyppyä paikaltaan ylöspäin voi kukin itse kokeilla. Eikö teekin mieli auttaa ponnistusta käsien avulla? Toisaalta kaatuminen mihin tahansa suuntaan olisi todella tuskallinen, jos kädet olisivat pakkopaidan sitomina kyljissä kiinni. Muuten: millainen varustus maalivahdilla olisi?

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Jäi kirjaamatta, että vain kenttäpelaajat pelaisivat hihattomissa paidoissa ja maalivahti käyttäisi käsiään torjuntatyöhön, kuten ennenkin.
Eikö kaatuminen jo nytkin ole tuskallista etenkin, jos vielä kaatuneen pelaajan käsille astuvat vastustajat.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Joskus radikaalit muutokset voivat elävöittää peliä aivan uudella tavalla. Ja nyt jännittämään Belgian puolesta.

Juhani Nurminen

Näyttää siltä, että kannatti jännittää Belgian puolesta. 3-0, peliaikaa 10 min.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Belgia oli yllättävänkin ylivoimainen, ensimmäisen pelin perusteella. Uusi vastustaja ja uusi peli.
Witsel, Hazard ja DeBryne loistavia. Lukaku mahtava viimeistelijä ainakin tässä pelissä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #5

Jos joku niin Irlanti voisi olla hyvä siinä pakkopaitafutiksessa. Siellähän on vahva eleettömän tanssin perinne (esim. Riverdance), jossa kädet pidetään tiukasti kiinni vartalossa.

https://www.raisingarizonakids.com/wp-content/uplo...

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #6

Kyllä, heiltä peli voisi sujua kuin tanssi uudistetulla peliasulla.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Sveisti – Ranska:
Kahdelta sveitsiläiseltä revittiin paidat. Niin ja käsiähän siihen käytettiin. Eivät vaatineet sveitsiläiset vahingonkorvauksia menetetyistä paidoista. Pogba toistaiseksi pelin ykkönen.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa