FreeThinking

Tuleva ikoni, Leicester City FC

 

Meneillään olevan kauden alussa kukaan ei pitänyt Leicester Cityä sinä joukkueena, joka tavoittelisi liiga mestaruutta, mutta nyt se unelma on lähempänä kuin koskaan. Ja tätä unelmaa elävät pelaajien lisäksi heidän kannattajansa. Voi vain miettiä nukkuvatko kaikki kaupungin asukkaat suosikki joukkueensa paidassa yönsä, levollisina ja jännittämättä odottaen kauden päättymistä sensaatiomaisen unelman päättymiseen. Tuskin levollisina ja jännittämättä, mutta sitä päivää odotetaan jona juhlat voivat alkaa.

Kuinka tämän nyt jo lähes ikoniksi nimetyn ilmiön, jota ei ole tehty suurella rahalla, vaan taidolla. Onko tämä pelkästään Claudio Ranierin aikaansaannosta? Mikä merkitys managerilla on tällaisella menestyksellä? Mikä merkitys oli aikoinaan Blackburn Roversin valmentajalla Kenny Dalghisilla, joka sai joukkueeseen Alan Shearerin ja he voittivat liiga mestaruuden kaudella 1994 - 1995.
Tämähän oli mahdollista vain Jack Walkerin ansiosta, joka omisti seuran ja seuraa pidettiin hänen henkilöitymänä tuohon aikaan. Mestari joukkue oli nopeasti koottu johon saatiin nämä merkittävät pelaajat Shearer ja Chris Sutton. Mutta menestys ei ollut kauas kantoista ja joukkue tippui jo kaudella 1998 – 1999, ja jo mestaruuden jälkeisinä kausilla oli vaikeuksia pysyä sarjassa.

Mikä merkitys joukkueelle on siinä, että ne tärkeät pelaajat, kuten Mahrez ja Vardy pysyisivät joukkueessa jatkoa ajatellen. Mutta eihän heitä pidä joukkueessa mikään silloin kun heitä tavoittelevat lähes kaikki mahdolliset suurseurat isoine tarjouspyyntöine Barcelonasta, Arsenalista, Manchester Unitedista alkaen. Toivottavasti seura ei löydä itseään mestaruuden jälkeen kamppailemassa putoamista vastaan kuten Blackburnin kävi kaksi vuosikymmentä sitten.

Varautuiko Leiecester jo tulevaisuuteen ja siihen mahdollisuuteen, että joukkue menettää kauden päätteeksi näitä niin sanottuja syömähampaita hankkimalla Birminghamista Demarei Grayn. Birminghamin manageri kysyttiin usein, onko Gray myytävissä, ja vastaus oli ennen tammikuuta, että ei ole vielä sen aika. Kehittyykö tästä hiomattomasta timantista se korvaava tekijä Leicesteriin jatkossa mahdollisten menetysten myötä.

 

Manchester Unitedin managerin Luis Van Gaal tuo kommentissaan erittäin hyvin esille, että aina ei se iso raha tee joukkuetta, siihen tarvitaan muutakin.

 

"The money is not always dominating. It's the quality of a team and Leicester is an example of a team that plays like a team. So you have to give a big compliment to the manager and his staff.”

"The Premier League is a very strong league and the difference in levels is not so big any more. Anyone can win or lose against each other.”

 

http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2016/03/20/21509652/-

Kysytäänkö tässä vaiheessa kautta niinkin merkillinen kysymys, onko Lecesterille haastajia mestaruuden tavoittelussa tällä hetkellä. Vähiin ne ainakin tuntuvat käyvän, vaikka otteluita joukkueilla on vielä jäljellä 7 - 8, toisilla tosin hieman enemmän. Onko Tottenham, myös loistavan kauden pelannut joukkue, se ainut haastaja tässä vaiheessa kautta. Millä tavalla nämä joukkueet eroavat toisistaan pelaaja materiaaliltaan? Voisi oikeastaan kysyä onko Tottenham liiaksi kiinni Harry Kanen maaleista, kun taasen Leicesterillä ratkaisijoita riittää monipuolisemmin.

Joskus sitä miettii miksi, joku joukkue myy niitä pelaajia, joihin he ovat satsanneet paremman menestyksen toivossa. Ja he ovat myös näyttäneet, että saavat aikaan menestystä ja tulosta olemalla osa joukkuetta. No Brighton luopui aikoinaan Leonard Ulloasta, hän ei ole ollut avauskokoonpanon mies Leicesterissä, mutta on hän saanut aikaiseksi maanjäristyksen meneillään olevalla kaudella.

Leicesterillä on valtaisa kannatus tällä hetkellä kotikaupungissaan. Peleissä fanien läsnäolo on kyllä havaittu, jopa niin että lievä maanjäristys on saatu aikaiseksi ottelun loppuhetkillä maalin syntyessä.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3483607/How-football-fans-earth-Small-earthquake-recorded-geology-students-near-Leicester-City-s-ground-Premier-League-leaders-scored-late-winning-goal.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490

 

Ilmestyvä kirja Leicester City F.C. jalkapallo seurasta, josta on meneillään olevalla kaudella tulossa ikoni, jota ihmetellään, jota palvotaan.

http://www.thebookseller.com/news/icon-books-publish-book-leicester-city-fc-s-incredible-season-324259

 

Ovatko he ikoneita kauden päättyessä ja Ranierin mukaan kohtalo on heidän omissa käsissään. 

http://www.lcfc.com/news/article/claudio-fate-is-in-our-own-hands-3017315.aspx

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Toivottavasti Leicesterin ja Tottenhamin lento jatkuu kauden loppuun asti. Tulisi urheilullinen päätös. Saisivat isommalla rahalla kasatut joukkueet ja niiden omistajat vähän näpeilleen.

Josko Englannin maajoukkuekin saa lisäpotkua Vardyn ja Kanen maalintekotaitojen valtavan kehittymisen myötä. Niin kauan kuin maalit olivat lähinnä Rooneyn varassa, ei valmista tullut.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Jalkapallo tarvitsee uutta verta myös Englannissa. Managerit ovat ne, jotka sen joukkueen luovat. Eivät hekään sitä yksin tee he tarvitsevat valmentajia, huoltajia ja mitä muita heitä on. Mutta managerit löytävät ne osat, josta joukkue koostuu ja pelaa sitä peliä, jolla hän (manageri) uskoo tulosta syntyvän. Managerin homma voi olla lyhytlentoisempaa kuin kenenkään muun, toki myös pitkäkestoista (Ferguson, Wenger). Sitä saa usein ihmetellä kuinka nopeasti manageri saa potkut, joskus jo tulosta saaneetkin kuten Mourinho (Chelsea). Itse arvostin Muorinhoa valmentajana varsinkin hänen aikaansaannoksia Portossa. Syntyihän hänelle tulosta myöhemminkin, tosin se kaikki taisi olla rahalla tehtyä. Ranieri on ainakin saanut Leiecesterin ja Mauricio Pochettino Tottenhamin siiville, joilla lento voi jatkua.

Mutta niitä ikoneita syntyy harvemmin rahalla tehtynä, ne syntyvät siitä, että manageri löytää ne pelaajat, joilla se lento menestykseen saadaan aikaan. Toivottavasti Englannin manageri Roy Hodgson löytää näitä uusia pelaajia joukkueeseen kuten Vardy, Kane tai Troy Deeney ja sen roolin heille joilla sitä menestystä saadaan aikaiseksi.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa