FreeThinking

Tunteen ilmaisut urheilukentillä/pallokentillä

 

Reipas viikko on mennyt yleisurheilun EM-kisoista. Yksi erikoisimmista mieleen jäänneistä tapahtumista kisoja seuranneille on miesten 3000 m esteiden loppukilpailu. Mahiedine Mekhissi-Benabbad oli kilpailussa selvästi muita parempi ja halusi riemuita sitä ottamalla paidan pois päältään. Tällaista käyttäytymistä ei hyväksytä ja olihan se ylimielistä. Seurauksena oli hylkäys. Urheilu tapahtumissa olisikin aika erikoista, jos siellä ei joku jossakin vaiheessa jotenkin ilmaise tunnekuohujaan. Viimeistään siellä palkintokorokkeella kuten näimme monen naisurheilijan hillityn tunnekuohun kyyneleiden kera.

Mutta kuinka urheilijoiden ja managereiden tunteen purkaukset sitten pitäisi esittää. Ilmeisesti ei niin, kuin eräs Englannin Championship joukkueen manageri oli tehnyt oman joukkueen tehdessä voiton sinetöineen johtomaalin lisäajalla. Hän oli juossut vastustaja joukkueen vaihtoalueelle ja juhlinut siellä maalia. Tässä oli syntynyt sitten varsinainen kalabaliikki managereiden kesken, jossa oli ilmeisesti sitten lausuttu sopimattomia asioita. Manageri oli jälkikäteen pyytänyt joukkueen pelaajilta anteeksi käytöstään ja luvannut opetella hillitsemään tunteitaan. Ilmeisesti vastustaja joukkueen manageri oli sanonut jotakin todella sellaista, mitä hän ei enää koskaan halua kuulla omien sanojensa mukaan.

"In that moment, I need to be smarter and just step away. I lost my composure a bit. I apologise before my players that I lost my composure. I need to be strong in every moment, but I'm not going to apologise to him because he said things to me. Never ever."

http://www.bbc.com/sport/0/football/28716513

Tai voiko pelaaja ilmaista railakkaasti mielipiteensä, kuten eräs Championchip joukkueen pelaaja, kun hän oli päästyään vaihtomiehenä kentälle ja niiltä istumilta tehnyt sitä mitä hän osaa eli maalin. Ja mennyt sen jälkeen äänekkäästi esittämään herjaa joukkueen managerille: tällaista miestäkö te istutatte vaihtopenkillä; ei välttämättä näillä sanoilla.

"Lloyd Dyer slotted home from a few yards and then his reaction was to elude his team-mates and give verbal abuse to his manager. It's not really what you want to see but there's a lot of emotions in football."

http://www.bbc.com/sport/0/football/28749920

Näistä tapahtumista voidaan olla montaa mieltä. Tunteita ilmaistaan kentillä mutta, kuinka niitä siellä ilmaistaan ei ole mihinkään kirjattu joitakin sääntöjä lukuun ottamatta. Jokaisella on vain sellaiset käytöstavat kuin ne joskus on opittu ja niihin tietyllä tavalla kuuluvat myös tunteiden esittäminen. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa